Supă rece de roșii
Dragi bucatarasi trasnit, va propun sa incercati o reteta spaniola, si anume supa de rosii fara fierbere. Este o reteta ideala si pentru adeptii regimului raw vegane.
Ingrediente necesare:
- 1 kg roșii foarte coapte (ca cele pentru bulion);
- 100 gr pâine;
- 120 ml ulei extravirgin de măsline (cel mai bun ulei pe care-l aveți, cel pentru salate);
- 2 căței usturoi;
- 2 lingurițe oțet;
- sare, piper negru
Modalitatea de preparare:
- Se crestează roșiile în X și se opăresc 15 secunde. Se scot și după ce se răcesc un pic se curăță de coajă. Se taie în două și se curăță în zona codiței. Se taie bucăți mari și se pun în robot/blender. Se mixează până se mărunțesc;
- Se adaugă pâinea ruptă bucăți, se amestecă cu o lingură și se lasă să stea 5 minute, să se înmoaie pâinea;
- Se adaugă usturoiul, sare de mare și piper negru macinat;
- Se mixează iar, la viteză maximă, până pâinea e mărunțită bine.
- Se lasă robotul să meargă și se toarnă uleiul în fir subțire. Când ați terminat de adăugat uleiul verificați supa de sare, piper și oteț;
- Verificați dacă e fină, dacă nu e, mai lăsați robotul să meargă;
- Puneți supa în frigider să se răcească. Serviți supa simplă sau cu fâșii de jambon, cuburi de avocado, cuburi prajite chorizo, boabe de porumb fiert, ou fiert sfărâmat, brânză telemea sfărâmata, bucățele de ton etc.
Indiferent de modul de preparare a supei de rosii, este un fel de mancare sanatos, reteta potrivita atat vara, cat si iarna, dar si in perioada posturilor.
Pofta buna!