ICRE FALSE DE POST
Dragi bucatarasi trăsniți, astăzi vă prezint o rețetă simplă și rapidă , foarte apreciată de persoanele care tin post. Rezultatul va fi cu siguranță unul delicios. Iată rețeta:
INGREDIENTE:
- 300-400 ml apă
- 100-150 g griș
- 1/2 linguriță boia dulce
- 100 ml ulei
- 2 cepe tocate mărunt
- sare
- piper
- zeama de la o lămâie
MOD DE PREPARARE:
Pentru început punem apa la fiert și când da în clocot adugam în ploaie grișul. Pentru culoare adaugăm boiaua dulce. Amestecam până se omogenizează și lăsăm să se răcească.
Adaugăm apoi puțin cate puțin 100 ml de ulei amestecând cu lingura de lemn.
Punem și ceapa tocată mărunt, dar și sare și piper după gust.
Acrim totul cu zeama de la o lămâie.
Se pot servi pe pâine prăjită. Este o alternativă bună la icrele clasice și este indicată pentru masa sățioasă de post.
Încercați și voi , dragi prieteni!
Poftă bună!