DOVLECEI ÎN SOS DE IAURT
Dragi bucatarasi trăsniți, recunosc că îmi plac foarte mult dovleceii în mâncare. De aceea, pentru astăzi m-am gândit să vă prezint o rețetă de mâncare de dovlecei în sos de iaurt. Combinația este una foarte reușită și vă sfătuiesc să o încercați și voi.
Eu o pregătesc în felul următor:
INGREDIENTE:
- 4 dovlecei potriviți
- 500 g de piept de pui tocat
- o ceapă mare
- 1 ou
- 200 g de iaurt gras
- 3-4 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- zeama de lămâie
- verdeață tocată
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Spălam dovleceii, îi ștergem cu un prosop de bucătărie, îi scobim de miez și presarăm deasupra putină sare.
Într-o tigaie încingem puțin ulei, călim ceapa, adaugăm pieptul de pui, asezonăm cu sare și piper și lăsăm la prăjit, cel mult 10 minute. Adaugăm verdeața tocată și lasam la răcit.
După ce s-a răcit, adaugăm un ou, amestecăm bine, și cu această compoziție umplem dovleceii. Când sunt gata, stropim cu puțin ulei și dăm totul la cuptor, la foc potrivit pentru 40 de minute.
Intre timp pregătim un sos din iaurt amestecat cu usturoi pisat, ulei de măsline, sare și piper după gust.
Dovleceii se acoperă cu acest sos și se servesc fierbinți.
Nu-i așa ca vă lasă și vouă gura apa? Aștept să îmi spuneți dacă v-a plăcut acest fel de mâncare.
Poftă bună!