“FRIPTURĂ” DE VARZĂ ROȘIE

Dragi bucatarasi trăsniți, astăzi vă prezint o rețetă foarte interesantă care conține varză roșie. O numim “friptură”. Veți vedea imediat de ce:
INGREDIENTE:
- 2 verze roșii potrivite că mărime
- 200 ml de smântână
- 4 linguri de sos de soia
- 50 g de parmezan ras
- 2-3 linguri de sâmburi de nuca tocați
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 2 frunze de dafin
- sare, piper
- un cubuleț de unt
MOD DE PREPARARE:
Curățăm varza de frunzele ofilite, o tăiem în două și o opărim 5-10 minute în apă cu sare și frunze de dafin. Apoi, o punem într-o strecurătoare, la scurs.

Ungem o tavă cu unt și punem în ea bucățile de varză cu partea rotundă în sus. Apăsăm puțin pentru uniformizare.
Pe fiecare bucată de varză punem două linguri de smântână și o lingură de sos de soia apăsând puțin ca să intre intre foi. Presarăm rozmarin, piper , sâmburi de nucă și parmezan ras.
Dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute până când varza este rumenită frumos.
Se servește fierbinte, cu orez , sau pe post de garnitură la fripturile de rață și gâscă.
Nu-i așa că pare interesant? Vă sfătuiesc să încercați și voi. Chiar este foarte gustos rezultatul.
Poftă bună!