PUI ÎN LAPTE

Dragi bucatarasi trăsniți, după cum bine știți, puiul poate fi preparat în foarte multe moduri. Găsiți mai multe modalități de preparare pe site-ul Bucătarul Trăsnit, iar pentru astăzi vă prezint o rețetă de pui în lapte.

Sună apetisant, nu-i așa? Iată cum se prepară:

INGREDIENTE:

  • un pui
  • 500 ml de lapte
  • 10 caței de usturoi, cu tot cu coajă
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 1/2 baton de scorțișoară
  • o mână de frunze de salvie
  • ulei de măsline
  • piper negru măcinat
  • sare de mare, după gust

MOD DE PREPARARE:

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade. Condimentăm bine puiul și îl frigem la cuptor, ușor, în ulei de măsline până când prinde o culoare aurie. După ce s-a prăjit, scoatem puiul pe o farfurie.

Aruncăm uleiul din tavă, dar nu spălam tava. Punem puiul înapoi în tavă și adaugăm restul de ingrediente, inclusiv laptele. Dăm tava la cuptor timp de o oră și jumătate. Din când în când, mai stropim puiul cu sosul din oală.

Daca pare că sosul se evaporă de apă, mai adaugăm un pic de lapte. Coaja de lămâie este esențială, taie laptele, transformând totul într-un sos delicios.

Pentru servit, puiul se taie pe farfurii și se stropește cu sos din belșug.

Se poate servi cu piure de cartofi, salate sau legume la tigaie.

Eu prefer să îl consum alături de legume la tigaie și de o salată de murături.

Tu cum preferi?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.