Păstrăv la cuptor

Dragi bucatarasi trasniti, astazi gatim peste, si anume pastrav. Pestele este o carne usoara si foarte sanatoasa bogata in acizi grasi nesaturati si de aceea ar fi indicat sa il consumam macar de 2 ori pe saptamana.

Ingrediente necesare:

  • 2 păstrăvi medii;
  • 1/2 legătură pătrunjel;
  • 1 lămâie;
  • 2 linguri ulei;
  • sare de mare, piper negru.

Modalitatea de preparare:

  1. Se curăță păstrăvii. Eu le tai capul și coada doar ca să-mi intre în tigaia antiaderentă, dar dacă aveți tigaie mare care îi cuprinde îi puteți lăsa întregi. Se usucă bine cu șervețele de hârtie, apoi se presară cu sare și piper negru proaspăt măcinat peste tot, inclusiv în interior;
  2. Se taie lămâia în două pe lungime. O jumătate se taie felii (semi-rondele) subțiri. Se introduc feliile în pește (cam 3-4 bucăți / păstrav). Se introduce apoi pătrunjelul întreg;
  3. Se unge fiecare păstrăv cu 1 lingură de ulei;
  4. Se încinge cuptorul la 200 grade C;
  5. Pe plită, se încinge o tigaie antiaderentă (fără adaos de ulei). Șe așează păstrăvii în ea. Se coc pe prima parte până prind o rumeneală plăcută (cca 3.5 minute);
  6. Se întorc cu grijă păstrăvii (partea care a fost în jos este foarte moale, se rupe usor) și se mai lasă 1 minut;
  7. Se introduce tigaia cu păstrăvii în cuptorul încins și se coc 10 minute. Se servesc cu restul de lămâie tăiată în două pe lungime.

Pastravul poate fi consumat alaturi de mamaliga, cartofi natur, salata proaspata asezonata cu zeama de lamaie. De asemenea putem sa il stropim si cu mujdei de usturoi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.