Cookies de ciocolată cu nucă

Dragi bucatarasi trasniti, pentru astazi va propun sa incercati o reteta de prajiturele cu ciocolata care imi aduc aminte de diminetile in care mama imi pregatea aceste minunatii pe care le mancam alaturi de un pahar cu lapte cald.

Ingrediente necesare:

  • 115 gr ciocolată neagră (70% cacao);
  • 25 gr unt nesărat (80% grăsime);
  • 70 gr zahăr fin;
  • 10 gr zahăr vanilat (bourbon);
  • 1 ou;
  • 1/2 linguriță esență de cafea;
  • 25 gr făină albă;
  • 1 priză sare;
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu;
  • 50 gr nucă tocată;
  • 50 gr fulgi/chipsuri de ciocolată (minim 50% cacao).

Modalitatea de preparare:

  1. Se amestecă făina cu sarea și bicarbonatul;
  2. Se topește ciocolata ruptă bucățele pe abur. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se amestecă până se topește;
  3. Se adaugă zahărul și se amestecă. Va rezulta  ca o pastă mai consistentă;
  4. Adăugați oul și esența și amestecați bine până la omogenizare. Va rezulta un amestec mai moale și lucios;
  5. Adăugați făina și amestecați vârtos până simțiți că aluatul e elastic;
  6. Verificați să fie răcit amestecul și adăugați nuca tocată cu cuțitul și fulgii de ciocolată. Amestecați;
  7. Pe tava cu hârtie de copt puneți movilițe, câte 1 lingură de aluat. Fiindcă aluatul este destul de elastic, e mai ușor să folosiți 2 linguri, să-l modelați un pic trecându-l de pe o lingură pe alta și apoi să-l lăsați să cadă în tavă. Aluatul este destul de ferm încât nu se lățește în tavă, doar se lasă un pic sub propria greutate. Cookies vor intra pe o singură tavă de cuptor.
  8. Coaceți cookies la 175C timp de 12 minute. La final vor fi foarte moi, dar e ok așa. Le luați din tavă doar după ce se răcoresc măcar 10 minute, altfel se vor rupe.

Se pot servi cu lapte, ceai sau cafea. Este un desert apreciat in special de cei mici.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.