Ketchup de casă rapid
Dragi bucatarasi trasniti, va prezint o reteta de ketchup facuta in casa, o reteta gustoasa si sanatoasa fara aditivi
Ingrediente utilizate:
- 1 conservă de roșii (de 450 gr);
- 1/2 ceapă;
- 1 lingură rasă pastă de rosii;
- 50 ml oțet de (sau 35 ml oțet vin roșu);
- 50 gr zahăr (poate fi brun);
- 1/2 linguriță boia dulce (și puțină iute dacă doriți ketchup-ul picant);
- 2 linguri ulei;
- sare, arome.
Modalitatea de preparare:
- În uleiul încins se călește ceapa tocată până se înmoaie bine de tot (cca 5 minute);
- Până e gata ceapa fierbeți oțetul cu zahărul, le foc mic, până zahărul e dizolvat complet și apoi încă 2-3 minute;
- Peste ceapa călită se adaugă roșiile din conservă (cu tot cu sucul de pe ele) mixate în blender, boiaua, aromele și oțetul fiert cu zahăr. Adăugați sare după gust;
- Fierbeți la foc mediu timp de 10 minute, până sosul scade un pic;
- Treceți sosul printr-o sită fină. Puneți-l înapoi în oală împreună cu pasta de roșii și mai fierbeți 5 minute la foc mic, până se îngroașă. Gustați-l de sare;
- Lăsați-l să se răcească, apoi păstrați-l la frigider.
Ketchupul se poate folosi la foarte multe feluri de mancare, enumar doar cateva: cartofi prajiti, pizza, diferite tipuri de carne, paste si altele.