FIDEA A LA GREC
Dragi bucatarasi trăsniți, cred că și voi sunteți de acord că fideaua este un ingredient foarte important pentru multe preparate.
Nu am mai încercat de mult timp rețeta de fidea a la grec și, de aceea m-am gândit să o încerc din nou astăzi. Vă prezint și vouă ingredientele și modul de preparare:
INGREDIENTE:
- 300 g de fidea lata
- 200 g de spanac opărit
- o legătură de usturoi verde
- o legătură de mentă
- o legătură de pătrunjel
- 250 g de brânză feta
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- sare, piper
INGREDIENTE:
Fierbem fideaua conforma instrucțiunilor de pe ambalaj, clătim cu apă rece și o lăsăm la scurs.
Spanacul opărit îl tăiem grosier, usturoiul verde îl curățam, îl spălam și îl tăiem rondele, iar menta și pătrunjelul le spălam și le tocăm mărunt.
Încingem puțin ulei de măsline într-o cratiță și în el călim usturoiul. După ce își eliberează aromele, adaugăm spanacul. Amestecăm bine, potrivim gustul de sare și piper și închidem focul.
Fideaua o punem într-un castron, peste ea turnăm sosul de usturoi și spanac, apoi adaugăm brânza feta fărâmițată sau tăiată cubulete.
La final presarăm mentă și pătrunjel.
Ușor, nu? Foarte important dragi prieteni, să nu omiteți niciun ingredient, fiecare are rolul sau clar în definitivarea gustului final.
Poftă bună să aveți!