SCOVERGI CU LEGUME

Dragi bucatarasi trăsniti, mi-am adus aminte de scovergile pe care mi le pregătea o mătușă când eram copil și m-am gândit să vă prezint și eu rețeta mea. Scovergi mai gustoase decât acelea nu am mâncat niciodată și sunt convins că și vouă vă plac. Iată cum le prepar eu:

INGREDIENTE:

  • 0,5 kg de faină
  • 3 ouă
  • 20 g drojdie
  • o cană de lapte
  • o linguriță de mărar uscat
  • sare, piper
  • o ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grași
  • un ardei iute
  • ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:

Făina o punem într-un castron. Drojdia o dizolvăm într-o cană de lapte călduț și amestecul îl turnăm peste făină. Adaugăm ouăle bătute, mărarul uscat, sare și piper, după gust. Apoi amestecăm bine cu o lingură de lemn și mai punem apa călduță cate puțin până se obține un aluat ceva mai consistent decât cel de clătite.

Ceapa, morcovii și ardeii se curăță și îi tocăm mărunt. Amestecul de legume obținut se încorporează în aluat și se amestecă bine până la omogenizarea compoziției.

Încingem uleiul într-o tigaie și coacem scovergile pe rând , câte un polonic de aluat pentru fiecare bucată. Prăjim pe ambele părți ca la clătite.

Se servesc fierbinți, eventual cu brânză rasa, smântână sau iaurt deasupra.

Tu cum le prepari? Lasă-mi un comentariu! Pe curând!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.