SECRETE PENTRU A CURĂȚA RAPID ȘI EFICIENT ARDEII COPȚI (LA CUPTOR)
Dragi bucatarasi trăsniți, coacerea și curățarea ardeilor copți reprezintă o probă de foc pentru orice gospodină. Pentru cei care locuiesc la bloc este mai complicat să-i coacă pe disc sau pe jar, de aceea vă prezint o metodă foarte ușoară și foarte eficientă: la cuptor
Este nevoie de 1 – 1,5 kg ardei (capia, verzi, sau orice culoare doriți)
Cuptorul se pornește și se setează la 190 de grade Celsius. Spălam bine ardeii și apoi îi tăiem în jumătate pe lungime.
Scoatem semințele și cotorul. Putem răzui și vinișoarele, dar nu este obligatoriu. Spălăm din nou ardeii și îi ștergem cu un șervețel de hârtie.
Pune într-o tavă hârtie de copt și așezăm ardeii cu partea lucioasă în sus . Mare atenție! ardeii să nu fie uzi.
Coacem ardeii aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere diferă în funcție de tipul de ardei utilizați. Știm că sunt gata atunci când pielița de la suprafață este neagră pe alocuri și zbârcită.
După ce îi scoatem din cuptor, îi acoperim imediat cu un șervețel până se răcesc. Daca presărăm sare peste ei, îi vom curăța și mai ușor.
Se curăță foarte ușor după ce s-au răcit.
Se pot consuma atât sub formă de salată , dar pot fi combinați cu diverse alte preparate, unele chiar pentru iarnă.