Cuș-cuș cu mazăre

Dragi bucatarasi trasniti, astazi va prezint o reteta cu un preparat de origine orientala, cus cus cu mazare. Cus cus-ul este un semipreparat din granule de gris de grau dur zdrobite si procesate la abur. Cus cus-ul nu necesita fierbere, ci doar oparire cu apa
Se poate combina cu mai multe tipuri de alimente. Astazi, asa cum am scris deja mai sus, vom pregati cus cus cu mazare.
Ingrediente utilizate:
- 350 gr mazăre proaspătă;
- 150 gr paste cuș-cuș;
- 1 ceapă medie;
- 100 gr bacon (felii subțiri);
- 2 linguri suc de lămâie;
- 450 ml apă (sau supă de pui);
- brânză tare (am folosit branza fermentată);
- 5 fire pătrunjel;
- sare, piper negru.
Modalitatea de preparare:
- Într-o tigaie largă și înaltă se pun felii de bacon la foc mediu spre mic să se rumenească (fara adaos de grăsime). Nu vor încapea toate feliile o dată, așa că le prăjiți în ture. Scoateți baconul pe o farfurie;
- În tigaie, ar trebui să aveți acum destulă grăsime ca să caliți ceapa, dar dacă nu, ajutați cu puțin ulei. Adăugați ceapa tocată foarte fin și căliți-o până se înmoaie bine de tot. Adăugați 1 lingură de suc de lămâie și lăsați până se evaporă;
- Adăugați cuș-cuș, prăjiți-l aproximativ 3 minute, amestecând des. Ideea e să rumeniți ușor cuș-cuș-ul. Nu se va rumeni uniform, e ok asa;
- Adăugați apa, sare și piper negru după gust și aduceți la fierbere. Când apa fierbe, adăugați mazărea, amestecați și puneți capacul. Fierbeți un pic mai mult de 10 minute (la mine a durat 12 minute). Tot la 5 minute amestecați să nu se prindă cuș-cuș-ul de fund. La final pastele trebuie să fie fierte iar mazărea fiartă, dar încă crocantă;
- Dregeți mâncarea de sare și piper. Adăugați 1 lingură de suc de lămâie și pătrunjelul tocat. Amestecați;
- Serviți cuș-cuș-ul cu mazăre cu bacon crocant sfărâmat și puțină brânză tare rasă deasupra.

Simplu si gustos, poate fi un fel de mancare ideal pentru o zi torida de vara.