HREAN RAS ÎN OȚET (IDEAL PENTRU IARNĂ)
Dragi bucatarasi trăsniți, tocmai am pus la borcan hrean ras în oțet. Este atât de gustos, dar în același timp și foarte sănătos, având proprietăți terapeutice deosebite. Iată modul cum îl prepar eu:
INGREDIENTE:
- 200 g hrean ras
- 20 g zahăr
- 10 g sare
- 2 lingurI oțet simplu de 9 grade
- 40 ml apă
MOD DE PREPARARE:
Curățam hreanul, ar fi ideal în spații deschise, pe balcon , în curte dacă aveți, deoarece sunt șanse mari să “plângeți”. Spălam hreanul și apoi îl curățăm cu un cuțit sau un peeler daca aveți. Ar fi indicat peelerul pentru că în acest caz, coaja va fi una subțire și astfel nu se aruncă mult hrean.
Amestecăm apa, oțetul, zahărul și sarea și așteptam să se dizolve tot zahărul și toată sarea.
Adaugăm hreanul ras și amestecăm bine. La cantități mari de hrean puteți frământa și cu mâna pentru o mai bună omogenizare.
Punem totul în borcan și păstram la rece în frigider.
Este ideal pentru fripturi, cârnați, în salata de sfecla, dar și în multe alte combinații.
Voi cum preparați hreanul în oțet? Aștept comentariile voastre!
Pe curând!