MÂNCARE DE VINETE CU CARNE TOCATĂ
Dragi bucatarasi trăsniți, vă dezvălui astăzi un secret: ador vinetele în toate variantele posibile: salată, mâncare , pe grătar. De aceea, pentru astăzi vă voi arata cum pregătesc eu un fel de mâncare de vinete mai special: cu carne tocata.
Iată ingredientele și modul de preparare:
INGREDIENTE:
- 500 g de carne tocată de vită
- 2 vinete medii
- o ceapă mai mare
- un ardei roșu
- un ardei galben
- 400 ml de suc de roșii
- o lingură de pastă de roșii
- ulei pentru călit carnea și vinetele separat
- piper negru, sare , boia dulce, sumak, semințe de fenicul, oregano
MOD DE PREPARARE:
Călim ceapa, adaugăm ardeii tăiați julien, lăsăm pe foc câteva minute, apoi adaugăm carnea tocata și preparăm până este gata carnea. Apoi adaugăm condimentele.
Separat călim vinetele tăiate cubulete (care în prealabil au fost sărate pentru a elimina din apă și amăreală). Într-un vas termorezistent amestecăm bine carnea cu vinetele, apoi adaugăm sucul de roșii.
Dăm totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 190 grade Celsius.
Vă garantez că rezultatul final este unul de excepție și vă sfatuiescc să încercați și voi.
Poftă bună!