Paste cu sos de roșii
Dragi bucatarasi trasniti, astazi vin in ajutorul vostru cu o reteta rapida atunci cand nu aveti suficient timp sa gatiti sau sunteti intr-o “pana de idei culinara” . Va propun sa incercati paste cu sos de rosii:
Ingrediente necesare:
- 200 gr paste scurte;
- brânză rasă tip parmezam sau cașcaval.
Pentru sosul de roșii:
- 1 conservă de roșii (de 400 gr);
- 3 căței de usturoi;
- 50 ml vin roșu sec;
- 1 linguriță cu vârf cremă de oțet balsamic;
- 1 linguriță zahăr;
- 1 lingură de unt;
- 5 frunze mari de busuioc;
- 2 linguri ulei;
- sare, piper, fulgi de chili.
Modalitatea de preparare:
- Se adaugă usturoiul strivit și fulgi de chili după gust (am pus 1/4 linguriță) în uleiul încins. Se călesc 30 de secunde, apoi se adaugă roșiile (mixate doar 3 pulsuri în robot sau strivite cu furculița). Se adaugă imediat vinul, oțetul, zahărul, puțină sare și piper negru;
- Se aduce totul la fierbere, se dă focul la mic și se fierbe cu capac timp de 30 minute;
- Se ridică capacul, se mai lasă 2-3 minute la fiert fără capac, să mai scadă un pic și se adaugă untul. Se fierbe încă 2 minute. Se adaugă busuiocul tocat. Se drege sosul de sare;
- Între timp se fierb pastele în apa cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurg și se adaugă în sosul fierbinte. Se amestecă bine, să se acopere pastele de sos;
- Se servesc pastele calde cu brânza rasă.
In felul acesta puteti pregati o reteta simpla de paste cu sos de rosii. Pofta buna sa aveti!