Ciocolată de casă cu nuci
Dragi bucătărași trăsniți, pentru că majoritatea adorăm ciocolata, dar știm că prea multă nu ne face bine , am pregătit o rețetă specială de ciocolată de casă.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 500 g lapte praf
- 800 g zahăr
- 200 g unt
- esență de vanilie sau rom
- nuci ușor prăjite (am pus 2 mâini bune în amestec, plus cele de deasupra)
- 100 g cacao neagră
- 300 ml apă
MOD DE PREPARARE:
Amestecăm cacao cu laptele praf și nucile ușor prăjite. Topim untul și îl lăsăm la răcit. Punem într-un vas zahărul și apa la foc mediu și amestecăm până când se formează un sirop. Eu am amestecat aproximativ 7 minute, dar dacă vreți ca ciocolata să fie mai moale lăsați doar 4-5 minute. Am oprit focul și am adăugat laptele praf în 3 etape, amestecând energic cu o lingură de lemn, dupa fiecare etapa. La final am adăugat untul topit rece și esența. Am amestecat energetic până când nu s-a mai văzut untul pe pereții vasului. Intr-o tavă, unsă cu unt turnăm ciocolata și presărăm deasupra nucile tocate, prăjite. Scuturăm ușor tava încât să se scufunde puțin nucile. Lăsați la rece câteva ore, sau dacă ați facut-o seara, o puteți lăsa peste noapte.
V-am stârnit apetitul ?
Aștept părerea voastră în comentarii. Poftă bună!