Clătite de cartofi
Dragi bucătărași trăsniți, bucătăria internațională este plină de surprize așa că astăzi vă prezint un mic dejun inspirat din bucătăria elvețiană: clătite de cartofi.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 660 g cartofi
- 125 g unt
- 7 g sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
Aprindem cuptorul și îl dăm la 190 grade. Curățăm cartofii de coajă, îi tăiem în felii subțiri (aproximativ 1 mm grosime) și așezăm feliile în straturi. Ungem tigaia cu unt, punem cartofii pregătiţi în tigaia fierbinte. Presăm cartofii în vas, astfel încât să acopere întreaga suprafaţă a tigăii. Lăsăm 5 minute sau până devine auriu şi crocant pe fund. Băgăm la cuptor tigaia pentru a finaliza şi lăsăm 10-15 minute. Scoatem tigaia şi cu grijă întorcem cartofii pe partea cealaltă. Mai lăsăm în cuptor încă 15 minute. După ce am copt cartofii, îi lăsăm deoparte 5 minute. Pe măsură ce se mai răcesc, devin mai crocanţi. Puteți servi cu smântână, este delicios.
V-am făcut poftă, așa este?
Astept părerile voastre în comentarii, poate găsiți altă combinație de a mânca aceste clătite.