Mere coapte
Dragi bucătărași trăsniți, de fiecare dată când vreau să îmi aduc aminte de copilărie fac mere coapte. Mirosul specific este divin si de fiecare dată mă transpune în lumea copilăriei.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- mere golden
- miere de albine
- zahăr
- nuci
- scorțișoară
MOD DE PREPARARE:
Curățăm merele de casuță și de samburi cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire. Merele trebuie sa ramana intregi, cu o gaură in mijloc de pe o parte pe alta. Apoi se așază într-un vas yena. Nucile se strivesc, se amestecă cu zahărul și scorțișoara.Turnăm amestecul în fiecare măr, iar deasupra punem câte o lingură de mere. Se dau la cuptor până când se înmoaie și lasă zeamă. Se servesc in castronele sau în farfuriuțe stropite cu sosul din tavă. Pentru a le da o notă de rafinament puteți tăia în două mărul și să puneți câte o cupă de înghețată de vanilie.
V-am adus aminte de copilărie? Aștept mesajele voastre în comentarii.
Vă urez poftă bună și teleportare delicioasă în timp!