Ardei umpluți cu bulgur și carne de porc

Dragi bucătărași trăsniți, încep această rețetă prin a vă informa despre importanța bulgurului. Bulgurul este un aliment din cereale obținut din crupe crăpate parțial fierte ale mai multor specii diferite de grâu. Acesta conține numeroase vitamine și minerale, dar și o cantitate ridicată de fibre și acizi grași Omega 3 și 6.
INGREDIENTE UTILIZATE:
Pentru 4 porții ai nevoie de:
- 4 ardei grași curățați, înjumatățiți
- 200 g carne porc tocată
- 1 cațel de usturoi pisat
- 50 g bulgur
- 1 linguriță paprika
- 2 lingurițe chimion
- 250 ml zeamă de supă de legume
- ½ legatură de patrunjel tocat
- 4 linguri iaurt grecesc 0%

MOD DE PREPARARE:
Punem jumătățile de ardei la cuptorul cu microunde, în jur de 4 minute până când devin mai fragezi. Într-o tigaie călim carnea până cand devine maro, iar apoi adăugam usturoiul, ierburile aromatice și mai călim un minut. După aceea adăugăm bulgurul, pătrunjelul, supa de legume și se gătește cu capac timp de 10 minute. Umplem ardeii cu această compoziție și îi punem pe o hârtie pe grill timp de încă câteva minute.
Mie îmi place să îi servesc în combinație cu iaurt.
V-am făcut poftă, așa este?
aștept părerile voastre în comentarii!