Bomboane de prune uscate
Bucătarul Trăsnit vă prezintă astăzi un desert…fără foc….este vorba despre bomboane de prune uscate; adorate de adulți și copii în egală măsură, acest preparat reprezintă un deliciu.
Ingrediente necesare:
- 100 gr biscuiți simpli;
- 50 prune uscate fără sâmburi (aprox 300 gr);
- 100 gr nucă prăjită;
- 2 lingurițe cacao (sau pudră de roșcove/carob pentru copiii mici)
- 1/4 linguriță scorțișoară măcinată;
- 1 cuișor strivit pudră;
- 1 vârf linguriță nucșoară măcinată;
- coajă răzuită de la 1/2 portocală (sau lămâie);
- 8 linguri rom (pentru copii se înlocuiește cu suc de portocale, mere sau suc de pe compotul de prune);
- 2 linguri zahăr tos fin (sau nucă de cocos; pentru decorat)
Modalitatea de preparare:
- Se pun biscuiții într-un robot și se mixează până se mărunțesc ca pesmetul. Se adaugă prunele uscate și se mai mixează până prunele se rup bucați mici;
- Se adaugă toate aromele (coaja de portocală, scorțisoară, nucșoară, cuișorul, cacaoa) și romul. Se mixează 1 minut, până totul devine ca o pastă nu foarte moale, care se adună în jurul axului robotului;
- Se adaugă nuca măcinată mărunt și se mixează scurt. Dacă pasta pare foarte tare (asta e în funcție de cât de deshidratate sunt prunele) se mai poate adăuga puțin rom până devine o pasta care se modelează ușor;
- Se formează bile din pastă obținută. Se trec bomboanele prin zahăr tos fin sau nucă de cocos;
- Se dau la frigider măcar 1 oră, să se mai întărească și să se amestece aromele. Se pastrează la frigider.
Aștept impresiile Dvs despre prepararea acestei rețete, în egală măsură doresc să-mi comunicați și părerile juniorilor 🙂