CIORBĂ DE URZICI CU USTUROI
Dragi bucătărași trasniți, dacă vreți sa aveți un stil alimentar sănătos vă recomand ciorba de urzici cu usturoi. Urzicile nu numai că sunt bogate în vitamine, dar au și proprietăţi antiinflamatoare, antioxidante, regenerante, diuretice, de detoxifiere.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- un kg urzici
- un cartof mare
- o ceapă
- o țelină cât pumnul
- doi caței usturoi
- două linguri bulion
- o legatură leuștean
- două linguri ulei
- sare
MOD DE PREPARARE:
Curățăm urzicile de codițe și le opărim în apă cu sare până când se înmoaie. Tocăm ceapa și usturoiul și călim până când devin translucide, apoi adăugăm țelina rasă și cartoful tăiat cubulețe mici. Adăugam 2-3 litri de apă, sare și lăsăm la fiert până când putem pătrunde cartoful cu furculița. După ce legumele au fiert, adăugăm urzicile opărite și bulionul, amestecăm și mai lăsăm ciorba de urzici 5 minute la foc mediu înainte de a adăuga leușteanul.
Dacă ciorba de urzici vrei să fie de post, după ce adaugi leușteanul poate să fie servită, dar dacă preferi o ciorbă mai gustoasă adaugă la servire un ou fiert, smântână și crutoane. Delicios!
Poftă bună! Aștept părerile voastre în comentarii!