Gogoși la cuptor…fără prăjire în ulei!

Gogoșile sunt foarte delicioase, dar prezintă dezavantajul de a fi prăjite în destul de mult ulei, o parte din el fiind absorbit, de aceea, în această dimineață, vă propun o rețetă de gogoși fără prăjire în ulei, care să fie accesibile și celor mai sensibili.

Ingrediente utilizate:

  • 110 gr zahăr;
  • 1 ou;
  • 70 gr unt topit;
  • 150 ml lapte;
  • 180 gr făină;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • coajă de la 1/4 lămâie;
  • 1/4 linguriță nucșoară.

Pentru decorat:

  • 50 gr unt;
  • 50 gr zahăr;
  • 1 linguriță scorțișoară.

Modalitatea de preparare:

  1. Se freacă zahărul cu oul până compoziția devine ca o spumă alba. Puteți mixa manual sau cu mixerul;
  2. Se adaugă untul topit și răcorit. Se mixează iar timp de 1 minut;
  3. Se adaugă laptele și la final făina amestecată cu praf de copt, nucșoara și coaja de lămâie. De data asta se amestecă manual cu telul, doar până se încorporează făina;
  4. Se ung 6 forme de muffins cu unt și se pudrează cu făina. Se porționează aluatul în forme, cât sa se umple 2/3 din ele;
  5. Se coc gogoșile la cuptor, la 190C, pentru 20 minute;
  6. Se scot din cuptor și apoi din forme. Dacă ați uns formele bine, gogoșile nu vor fi deloc lipite de tavă și nu veți avea probleme să le scoateți;
  7. Se topește untul la foc mic. Se amestecă zaharul cu scorțisoara;
  8. Se ung gogoșile cu unt pe toate părțile. Se trec prin zahărul aromat.

Pot fi servite călduțe, reci și sunt la fel de delicioase chiar și a doua zi. Vă doresc poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.