OSTROPEL DE PUI
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint astăzi o mâncare rapidă cu sos de roșii, aromată și servită cu mămăliguță.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 kg pulpe de pui cu piele și os, sau orice fel de carne de pui
- 1 capățână de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- sare
- piper
- 100 ml vin alb sec
- 400 g roșii în conserva sau 600 g roșii proaspete de vară
- o mână de patrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE:
Așezam pulpele în tigaie în 2-3 linguri de ulei încins și presărăm piper măcinat și sare. Este foarte important ca focul să fie mare și tigaia încăpătoare pentru ca pulpele să aibă loc si să se prăjească, nu să fiarbă în suc propriu. Între timp tăiem ceapa. După ce pulpele s-au rumenit, adăugăm ceapa și dăm focul mai mic. Când ceapa a devenit sticloasă adăugăm 100 ml de vin și așteptăm 2-3 minute să se evapore alcoolul. Apoi punem roșiile din conservă cuburi plus 200ml de apă fierbinte. Dacă folosiți roșii proaspete să le opăriți și decojiți înainte. Lăsăm totul la fiert la foc mic timp de 20-30 de minute. În caz că vi se pare sosul prea acru, adăugațî un vârf de cuțit de zahăr. Am adaăugat deasupra o mână de pătrunjel verde și totul e gata.
Și ca să fie totul și mai gustos am adăugat niște mămăliguță la servit.
Arată delicios, nu?
Vă recomand cu drag această rețetă și aștept părerile voastre în comentarii. Poftă bună!