Tiramisu fără ou și mascarpone
Dragi bucătărași trăsniți, doriți să mâncați ceva rafinat, gustos și mai ales ușor de făcut ? Iată o rețetă specială de tiramisu în adevăratul sens al cuvântului .
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 400 g lapte de soia;
- 60 g zahăr de trestie
- 30 g amidon de porumb
- 15 g ulei de porumb
- vanilie
- 400 g smântână vegetală
- 8 căni de cafea;
- pișcoturi și cacao după gust
Eu am folosit ingredientele de mai sus pentru a prepara 8 porții.
MOD DE PREPARARE:
În primul rând preparăm crema. Într-o cratiță adăugăm laptele și zahărul iar în timp ce amestecăm adăugăm și amidonul de porumb. După câteva minute turnăm uleiul de porumb și adăugăm vanilia. Amestecăm totul cu ajutorul unui mixer sau cu telul. După ce totul a fiert, oprim focul și lăsăm crema la răcit. Între timp batem frișca rece, iar după ce crema s-a răcit bine, adăugăm smântâna și amestecăm câteva minute.
După ce am făcut toate acestea rămâne doar să asamblăm totul. Turnăm cafeaua într-un castron, înmuiem pișcoturile apoi le așezăm în pahar și acoperim cu cremă , iar pe deasupra presărăm cacao. Îl lăsăm să se odihnească 3 ore la frigider și este gata de servit.
Sunt sigură că acest tiramisu fără ou și mascarpone v-a cucerit și o să îl faceți de fiecare dată când o să aveți ocazia. Este perfect de servit și când aveți musafiri.
Poftă bună!