DROB DIN PORC,PUI SAU VIȚEL
Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint un preparat tradițional românesc: drobul. Si pentru că nu toată lumea agreează gustul de carne de miel am modificat rețeta originală să fie pe placul tuturor.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 kg ficat de pui / 1 kg ficat de porc/ 1200 g ficat de vițel;
- 1 kg de inimi si de pipote de pui/ 700 g de inimi de porc si 200 g fleica/ 200 g inima de vitel, 100 g rinichi, 300 g plaman de vitel;
- 8 ouă;
- 1 legătură pătrunjel;
- 1 legătură mărar;
- 2 legături ceapă verde;
- 3 cepe mari;
- sare și piper.
MOD DE PREPARARE:
Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să punem la făcut pipotele și inimile până când devin moi. Între timp facem ficatul într-o tigaie cu ulei la foc mic până când se rumenesc (aproximativ 10-15 minute). Vă sfătuiesc să nu puneți sare deoarece e posibil ca ficatul să se întărească și să iși schimbe textura acea moale și fragedă. Scoatem bucățile de ficat cu ajutorul unei palete, iar în uleiul rămas putem să călim ceapă tocată mărunt. Pentru a împiedica să se ardă ceapa adăugăm puțină sare. Tocăm ceapa verde , o punem peste cealaltă ceapa și le lăsăm să se călească până devin moi. Mărunțim verdețurile și tăiem în bucăți pipotele, ficatul și inimile.
Acum, intr-un bol suficient de mare, punem toate măruntaiele și verdețurile deja tăiate. Peste ele, adaugam cinci ouă bătute cât să se omogenizeze . Adăugăm ceapa călită și amestecăm toate ingredientele cât mai bine, iar în cazul în care ți se pare că nu se încheagă compoziția mai adăugăm și două linguri de făină. Continuăm să amestecăm și adăugăm sare și piper după gust.
După ce am amestecat totul, pregătim tava în care am pus foaie de copt unsă cu puțin ulei . Punem compoziția și incorporăm două sau trei ouă fierte (nu este obligatoriu).
Punem la cuptor pentru aproximativ 40 de minute și totul este gata.
Mirosul este senzațional, la fel și gustul.
Vă invit să faceți și voi această rețetă și să îmi scrieți în comentarii părerile și sugestiile voastre.
Poftă bună!