ROȘII ȘI ARDEI UMPLUȚI CU CARNE TOCATĂ

Dragi bucatarasi trăsniți, rețeta de astăzi este una specială pentru mine. O prepar destul de des, este printre preferatele mele, iar combinația de roșii și ardei cu carne tocată este una foarte reușită.

Iată mai jos rețeta și modul de preparare:

INGREDIENTE:

  • 4 roșii mari
  • 4-6 ardei
  • 500 g de carne tocată (vită și porc)
  • 2 cepe mici
  • o lingură de pastă de roșii (bulion)
  • 1 ou
  • 1 legătură de pătrunjel
  • o ceașcă de orez (fiert)
  • parmezan ras
  • 100 ml de ulei (pentru pus în tava în care se gătesc ardeii și roșiile)
  • sare, piper, condimente după gust

MODUL DE PREPARARE:

Tocam mărunt ceapa, apoi o călim. Adaugăm carnea tocata, o călim și pe aceasta, apoi punem bulionul și condimentele. Mai lăsăm la foc circa 5 minute, apoi adaugăm orezul fiert. Amestecăm și luăm de pe foc compoziția.

Când se răcește amestecul luat de pe foc, îl punem într-un bol, apoi amestecăm în el pătrunjelul tocat mărunt și oul.

Spălam și scoatem miezul ardeilor și roșiilor.

Umplem roșiile și ardeii cu mixul de carne tocată, apoi se presară parmezanul și le așezăm într-un vas în care am pus apă până la jumătatea lor, ulei și miezul roșiilor tocat mărunt, iar deasupra căpăcelele.

Le dăm la cuptor pentru 45 de minute.

Daca erați indeciși daca să o preparați sau nu, sunt sigur că acum v-am convins. Nu uitați să mă anunțați cum v-a ieșit aceasta rețetă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.