SPANAC CU CARTOFI SOTE

Dragi bucătărași trăsniți, pentru că postul este o adevărată provocare când vine vorba de mâncare, vă prezint una dintre rețetele de la Mănăstirea Prislop. Călugărițele sunt tare pricepute , cu rețete clare și gustoase.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 500 g spanac proaspăt (sau frunze de sfeclă)
  • 3 cartofi
  • 3 căţei usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

Punem pe foc o oală cu apă și sare la fiert în care adăugăm cartofii curățați și tăiați cuburi. După ce cartofii au fiert, adăugăm spanacul curățat și spălat și lăsăm în continuare la fiert încă 2-3 minute. Dacă doriți să folosiți frunze de sfeclă trebuie să le puneți la fiert de la început deoarece au nevoie de 10-15 minute să fiarbă. În acest timp curățăm un cățel de usturoi și îl pisăm în mojar până devine pastă și adăugăm puțin ulei de măsline până obținem o maioneză de usturoi.

Într-o tigaie largă punem restul de ulei astfel încât să acopere fundul tigăii într-o peliculă subțire și adăugăm usturoi tăiat felii subțiri. Încălzim uleiul la foc foarte mic până când începe să miroasă usturoiul. Scurgem apa din oala cu cartofi și spanac și adăugăm compoziția în tigaie. Presărăm sare și piper după gust. Sotăm legumele la foc mare pentru aproximativ 5 minute, amestecând des. Cu ajutorul dosului lingurii sfărmăm câțiva cartofi pentru a se amesteca cu uleiul de măsline și pentru a da cremozitate mâncării.

Gustăm mâncarea și adăugăm mujdeiul preparat.

Dacă nu țineți post puteți adăuga un fel de carne(pui, porc-după preferințe).

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.