PIZZA PE LIPIE LIBANEZĂ
Dragi bucătărași trăsniți, cu toții iubim pizza clasică, pe blat dospit și coaptă pe foc de lemne. Dar cu toții avem și zile în care suntem atât de grăbiți sau atât de obosiți încât avem nevoie de o mâncare caldă, bună și rapidă . Pentru astfel de zile, o pizza pe lipie libaneză este o alegere perfectă și îndeplinește toate condițiile pentru a ne satisface.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 1 lipie libaneză
pentru sosul de roșii
- 100 g suc de roșii gros sau roșii pasate
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriță busuioc uscat
- sare, piper – după gust
- opțional – un vârf de linguriță de zahăr
topping
- 50 g șuncă sau bacon feliat fin
- 2-3 ciuperci Champignon
- 1/4 ardei gras
- 20 g parmezan ras
- 50 g mozzarella
- 30 g roșii uscate
- frunze de busuioc proaspăt
MOD DE PREPARARE:
Aprindem focul la 200 de grade și într-un bol amestecăm ingredientele pentru sosul de roșii. Ungem lipia cu sos și peste așezăm șunca, ardeiul, ciupercile și roșiile uscate. La final presărăm parmezan și mozzarella și dăm pizza la cuptor pentru 10 minute. Decorăm cu frunze proaspete de busuioc și servim imediat.
Puteți ajusta rețeta cum doriți voi. Eu am încercat și pizza doar cu brânzeturi și a fost foarte bună.
Poftă bună!