SUPĂ DE HASMAȚUCHI
Dragi bucătărași trăsniți, hasmațuchi este o plantă cu frunze aromate și prezintă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră precum vitamina A și C, conține diverse minerale, fier, potasiu, seleniu, fosfor și are rol antiinflamator, detoxifiant, diuretic și îmbogățește circulația sângelui.
INGREDIENTE UTILIZATE:
Pentru 4 porții am folosit:
- 1 legătură de hasmațuchi
- 500 ml supă de pui sau de legume
- 4-5 cepe eșalote
- 1 tulpină de țelină dulce (este o varietate de țelină de la care se consumă tulpinile și cunoscută și sub numele de „Apio”)
- 2 gălbenușuri de ou
- 50 g smântână dublă (plus încă puțină pentru servire; smântâna dublă este o smântână foarte densă, ce poate fi dulce sau maturată și are un conținut ridicat de grăsimi, cam 40%)
- 50 g unt
- zeamă de lămâie
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE:
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Spălăm hasmațuchi și îl tăiem pentru a fi pus în supă, iar o mică parte păstrăm pentru decor. Lămâia o stoarcem, iar tulpina o tăiem mărunt. Punem untul topit , ceapa , țelina și le lăsăm la înăbușit aproximativ 10 minute. După le adăugăm peste supa de pui sau legume și lăsăm la fiert la foc mic pentru alte 10 minute. Peste aceste ingrediente adăugăm și hamsuțichi tocat și mai si lăsăm pe foc în continuare 2 minute.
Transferăm toate ingredientele într-un blender și le facem piure. Gălbenușurile de ou vor fi amestecate cu smântână, iar apoi le punem peste piureul cu legume și se amestecăm bine.
Legumele făcute piure alături de gălbenuș vor fi puse la fiert încet. Adăugăm peste supa creemă sare, piper și zeamă de lămâie.
Punem supa în castronele, iar deasupra presărăm restul de hasmațuchi și puțină smântână.
Nu ezitați să preparați această supă gustoasă și consistentă, care este binevenită inclusiv în zilele mai reci.
Poftă bună!