CLĂTITE AMERICANE
Dragi bucătătrași trăsniți, clătitele în general sunt preferate de toată lumea, dar ați încercat clătite americane sau pancakes? Acestea sunt diferite de clătitele noastre obișnuite deoarece sunt mai mici și mai groase. Le-am tot văzut prin filmele americane de-a lungul copilăriei, servite cu un sirop de arțar și mă întrebam de fiecare dată ce gust au. După ce am încercat și eu rețeta pentru prima oară am înțeles de ce sunt atât de populare. Sunt extrem de gustoase, pufoase și seamănă cu un pandișpan.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 400 g făină
- 500 ml lapte
- 4 ouă
- 3 lingurițe rase praf copt
- 1/2 linguriță rasă bicarbonat
- un vârf sare
- 5 linguri zahăr
- zahăr vanilat
- 6 linguri ulei
MOD DE PREPARARE:
Într-un bol amestecăm făina, praful de copt, bicarbonatul și zahărul. Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile foarte bine, iar gălbenușurile le mixăm aproxitav 3 minute. Amestecăm laptele, uleiul si galbenușurile. Adăugăm mixul de lapte și gălbenușurile peste făină, amestecăm bine și adăugăm la sfârșit albușurile, amestecând de jos în sus cu grijă. Obținem un aluat mai dens cu o consistență pufoasă.
Ungem tigaia cu unt o singură dată la început. În centrul tigăii încinse , punem cu ajutorul unui polonic aluatul. În momentul în care apar primele bășicuțe, iar suprafața își pierde luciul, întoarcem pancakesul pe cealaltă parte.
Se servesc cu sirop de arțar , miere, zahăr pudră, sos de ciocolată, înghețată. Eu le-am servit cu sirop de arțar.
Poftă bună!