PAPANAȘI CU SOS DE CIOCOLATĂ ȘI ÎNGHEȚATĂ

Dragi bucătărași trăsniți, papanașii sunt preferații mei și am ales sa îi prezint într-un mod mai diferit de cum îi știm cu toții.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 500 g de brânză dulce de vaci
  • 300 g făină
  • 200 g smântână
  • 150 g dulceață
  • 30g zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esență de portocală
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • coajă de lămâie
  • puțină sare

MOD DE PREPARARE:

Punem brânza de vaci într-un bol mai mare, foarte bine scursă de zer și peste ea punem cele două ouă, puțină sare , esența de portocale, zahărul vanilat, coaja de lămâie și bicarbonatul de sodiu. Amestecăm foarte bine totul, iar după adăugăm făina puțin câte puțin și continuăm să amestecăm. După ce se odihnește aluatul aproximativ 30 de minute, începem să modelăm papanașii . O să iasă aproximatix 6 papanași. Într-o tigaie adâncă îi prajim la foc mediu cam 2-3 minute pe fiecare parte.

În mijloc punem o biluță de înghețată (eu am pus vanilie) si peste papanaș punem sos de ciocolată.

Un desert cald și rece în același timp, o delicatesă.

Poftă bună și aștept părerile voastre în comentarii despre acest fel de papanași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.