PĂSTRAREA FRUNZEI DE VIȚĂ PESTE IARNĂ
Dragi bucătărași trăsniți, aud adesea în rândul bucătarilor “frunza de viță se rupe”,”frunza de viță este rea”. Vin în ajutorul vostru și vă prezint cea mai bună metodă de păstrare a frunzei.
Sărmăluțele în frunză de vie sunt mai gustoase decât cele tradiționale în frunză de varză, aș zice eu, dar și mai pretențioase la păstrat.
Pentru a le pune la păstrat fără să întâmpinăm probleme avem nevoie de un bidon de plastic cu gura largă. Tot ce ne rămâne de făcut este să rulăm frunzele cât mai strâns posibil, asemănător rulatului de țigări pe vremuri. Cu cât frunza este mai rulată, cu atât se păstrează mai bine. Legăm frunzele cu puțină ață și le băgăm în borcan, apoi borcanul îl punem în cămară într-un loc întunecat.
Secretul este să punem în borcan cât mai multe frunze rulate, pentru a elimina aerul din interiorul borcanului care le-ar putea oxida.
Frunzele fiind strâns rulate nu au contact cu oxigenul și nu se usucă.
Cu siguranță v-am fost de ajutor. Aștept ideile și părerile voastre despre păstrare în comentarii.
Spor la gătit!