PATE DE CASĂ DIN FICAT DE PUI

Dragi bucătărați trăsniți, pentru că pateul este una dintre alegerile cele mai dese când vine vorba de mic dejun, am preferat să îl fac în casă să știu eu ce pun în el. Vreau să spun că a ieșit super. Consistență, gust, miros, totul perfect.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 550 g ficat de pui
  • 1 ceapă
  • 1 cațel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 gălbenușuri fierte tari
  • 80 g unt de 65% grăsime
  • 1 lingură muștar
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare
  • 10 boabe de piper
  • piper măcinat
Homemade meat snack chicken liver pate with savory and olives

MOD DE PREPARARE:

Spălăm bine ficatul, îl curățăm și îl lăsăm în apă rece aproximativ 30 de minute. Scurgem ficatul de apă și îl punem într-o cratiță. Adăugăm ceapa tăiată pe jumătate, piperul, usturoiul , sarea și foile de dafin. Acoperim totul cu apă și punem pe foc.

Când se formează spuma, o luăm cu ajutorul unei palete și lăsăm să fiarbă 30 de minute. După ce ficatul este fiert, îl scurgem și îl lăsăm să se răcească.

Ficatul rece îl punem în robot, alături de ceapă, unt la temperatura camerei , gălbenușuri trecute prin răzătoare mică și mixăm până obținem o pastă. Punem sare, piper, muștar și cimbru. Mixăm pentru ultima dată. Obținem un pate cremos, aproximativ 550 grame din cantitatea folosită.

Vă recomand să îl faceți și voi pentru că merită. După ce o să îl încercați, nu o să mai reveniți la cel din comerț.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.