CREMȘNIT
Dragi bucătărași trăsniți, vă plac prăjiturile cu cremă? Răspunsul cu siguranță este da. Iată cum puteți să faceți un cremsnit delicios.
TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: 15 min
- Timp de gatire: 30 min
- Gata in: 45 min
INGREDIENTE:
- 1 pachet foi cremşnit (cremeş)
- 250 ml frişcă lichidă
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 10 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru servit:
- 150 g zahăr pudră
MOD DE PREPARARE :
Amestecăm făina cu 100ml de lapte și lăsăm deoparte. Restul laptelui împreună cu zahărul, zahărul vanilat și ouălele le punem pe foc și amestecăm continuu. Când începe să fiarbă , adăugăm compoziția de făină cu lapte și amestecăm în continuare. Se obține o cremă groasă, o lăsăm la răcit, iar după o mixăm pentru a obține o cremă fină. Așezăm în tava de aragaz o primă foaie, se toarnă cremă pe care o întindem cu o spatulă , apoi se toarnă frișca bine bătută, nivelăm, acoperim cu o altă foaie și dăm la rece de pe o zi pe alta.
Tăiem cu un cuțit foarte bine ascuțit și se servește presărată cu zahăr pudră din abundeță.
A ieșit un cremșnit delicios.
Poftă bună!