DOVLECEI UMPLUȚI CU TON ȘI PARMEZAN
Dragi bucătărași trăsniți, nu mă dau în vânt după dovlecei, dar în această combinație i-aș mânca oricând.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 3 dovlecei zucchini medii
- 1 conservă ton file in ulei de floarea soarelui (200 g)
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline pentru uns dovleceii
- 1 lingură ulei de floarea soarelui din conserva de ton
- 25 g parmezan ras
- ½ ceapă mică roșie sau albă
- sare
- piper
- 150 g mozzarella/cașcaval clasic
MOD DE PREPARARE:
Spălăm dovleceii și îi tăiem pe lungime în două jumătăți. Scoatem miezul cu ajutorul unei lingurițe. Ungem jumătățile de dovlecei cu uleiul de măsline, punem hârtie de copt pe tavă, așezăm dovleceii și îi coacem timp de 2-4 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Îi scoatem din cuptor și îi lăsăm să se răcească până când preparăm compoziția.
Scurgem tonul de ulei și păstrăm doar o linguriță. Punem tonul în robot, adăugăm uleiul, sucul de lămâie, parmezanul ras, ceapa tocată, sare, piper și mixăm până când obținem o compoziție omogenă. Umplem jumătățile de dovlecel cu compoziția de ton și le pudrăm din belșug cu mozzarella sau cu cașcaval ras.
Coacem dovleceii cu ton în cuptorul preîncălzit încă vreo 6-7 minute.
Putem să îi servim și calzi și reci deoarece în ambele feluri sunt gustoși.
Poftă bună, dragi bucătărași!