FOITAJ CU SPANAC

Dragi bucătărași trăsniți, vă prezint ceva ce mie îmi place foarte mult și fac de fiecare dată când am ocazia. Foitajul cu spanac e principalul aperitiv pe care îl gătesc și îmi place să îl fac de fiecare dată când am musafiri, mereu au fost încântați de el.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 aluat foietaj
  • 200 gr spanac
  • 200 gr cas
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte

MOD DE PREPARARE:

Lăsăm la dezghețat aluatul de foitaj.

Între timp amestecăm spanacul cu cașul dat prin răzătoare șu asezonăm cu sare și piper. Batem oul cu două linguri de lapte și ungem foaia cu ou pe toată suprafața. Întindem uniform compoziția de spanac în strat subțire.

O rulăm, la fel ca o ruladă și o dăm la congelator pentru 15 minute. Scoatem apoi și o tăiem felii pe care le punem în tava cu hârtie de copt . Ungem pe deasupra fiecare bucată cu oul rămas și dăm la cuptor la un foc moderat. E absolut delicios și putem puteși păstra la congelator pentru mai mult timp și când aveți musafir să decongelați rapid și să le băgați la cuptor.

Aștept părerile voastre în comentarii, poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.