PASTE QUATRO FORMAGGI
Dragi bucătărași trăsniți, pastele quatro formagi contin patru tipuri de brânzeturi și sunt foarte simplu de făcut.. Combinațiile de brânzeturi dau pastelor o savoare aparte și le transformă într-un prânz sofisticat.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 250 gr tagliatelle
- 50 gr parmezan
- 100 gr mozzarella1
- 25 gr brie
- 125 gr gorgonzola
- 25 gr unt
- 200 ml smântână pt gatit
- piper proaspăt râșnit
MOD DE PREPARARE:
Eu am folosit aceste patru tipuri de brânză, dar voi puteți alege orice tip doriți.
Pentru început topim untul într-o tigaie și adăugăm brânzeturile tăiate cubulețe. După ce se topim brânzeturile adăugăm smântâna de gătit și dâm într-un clocot. Adăugăm piperul, dar fără sare deoarece brânzeturile sunt deja destul de sărate. Fierbem tagliatelele conform indicațiilor de pe ambalaj , le scurgem de apă, le adăugăm peste sos și amestecăm imediat pentru a absorbi sosul.
Pentru a da o notă de eleganță acestor paste eu am făcut un biscuite de parmezan. Pentru acesta am folosit 50 de grame de parmezan pe care l -am rumenit într-o tigaie. Îl luam cu o paletă și îi dăm formă cât e cald .
Cremoase, gustoase, sațioase, așa sunt pastele quatro formaggi!
Poftă bună!