Spanac și cartofi sote

Un preparat din bucătăria croată, mai exact, este vorba despre o garnitură pentru orice este prăjit sau preparat la grătar.

Ingrediente utilizate:

  • 500 gr spanac proaspăt (sau frunze de sfeclă);
  • 3 cartofi;
  • 3 căței usturoi;
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin (de calitate);
  • sare, piper.

Modalitatea de preparare:

  1. Într-o oală se pune multă apă la fiert cu sare. Se adaugă cartofii (curățați și tăiați cuburi) și se fierb până sunt făcuți total;
  2. Se adaugă spanacul (curățat și spălat) și se lasă încă 2-3 minute la fiert;
  3. În acest timp curățați un cățel de usturoi și pisați-l în mojar până devine pasta. Adăugați în fir subțire ulei de măsline (cam 20 ml) până obțineți o “maioneză” de usturoi;
  4. Într-o tigaie largă turnați restul de ulei (uleiul trebuie să acopere fundul tigăii într-o peliculă subțire) și adăugați restul de usturoi tăiat felii subțiri. Încălziți uleiul la foc foarte mic până începe să miroasă usturoiul;
  5. Scurgeți spanacul și cartofii de apă și puneți-i în tigaie. Condimentați cu sare și piper după gust;
  6. Sotați legumele la foc mare pentru 5 minute, amestecând des. Cu dosul lingurii sfărâmați jumătate din cartofi. Cartofii sfărâmați se vor amesteca cu uleiul de măsline și vor da cremozitate mâncării;
  7. Gustați mâncarea și adăugați mujdei de usturoi (cel preparat la pasul 3) după gust. Eu am pus câte o linguriță pe rând până mi-a placut gustul (am pus 2 lingurițe). Amestecați și mai lăsați pe foc 2-3 minute.

Vă spun un secret…merge senzațional cu un vin chardonnay.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.