Ciuperci cu brânză la cuptor
În această dimineață vă prezint o rețetă uzuală, clasică, dar cu multă savoare, în care pot să fie utilizate ingrediente simple, pentru o cină rapidă.
Ingrediente necesare:
- 250 gr ciuperci champignon;
- 1 ceapă;
- 1/2 ardei gras;
- 1-2 căței de usturoi;
- 100 gr cașcaval moale (care se topește ușor);
- 4 linguri ulei măsline;
- 1/4 linguriță oregano (sau cimbru);
- sare, piper.
Modalitatea de preparare:
- În uleiul încins se călesc ceapa și ardeiul, tocate nu foarte mărunt, până se înmoaie;
- Se dă focul la mare și se adaugă ciupercile tăiate felii mai groșute. Se prăjesc amestecând des, până sunt facute (cca 5 minute);
- Se trage tigaia de pe foc și se adaugă usturoiul strivit, oregano și sare și piper după gust;
- Se taie cașcavalul (din care rețineti o felie care acoperă vasul) cubulețe și se adaugă în compoziția de ciuperci;
- Se pune totul într-un vas termorezistent mic. Se acoperă cu felii de cașcaval peste care se presară puțin oregano;
- Se dă totul la cuptor, sub grill, până cașcavalul e rumen (cca 10 minute). Se servește fierbinte cu o felie de pâine țărănească proaspată.
Voila! Preparatul este gata, foarte delicios, așteptând să fie devorat de gurmanzi. 😀