CONOPIDĂ ÎN STIL CHINEZESC, CU GARNITURĂ DE OREZ

Dragi bucătărași trăsniți, va prezint un mod mai special de preparare a conopidei, si anume in stil chinezesc . A fost atât de bună încât am fost dezamagit când s-a terminat. Am avut ca garnitura un orez delicios cu legume și sos chilli. Va recomand să încercați această rețetă, chiar dacă nu sunteți fan conopidă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 conopidă mare
  • 200 ml apă
  • un praf ghimbir
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri amidon
  • 3-4 linguri sos soia
  • 2 linguri sos worchester
  • 250 gr orez basmati
  • ulei de orez pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:

Fierbem orezul conform indicațiilor de pe ambalaj și desfacem conopida și o spălăm.Punem conopida într-un vas cu apă, adăugăm puțină sare și fierbem aproximativ 10 minute până se înmoaie puțin. Cât fierbe conopida scurgem orezul de apă, îl punem într-un vas și adăugăm ceapa și ardeiul tocate mărunt. Într-un castron punem apă, sosul worchester, sosul de soia,făină,amidon, și le amestecăm până obținem un aluat puțin mai gros ca cel de clătite. Scurgem conopida și o trecem prin aluat. Într-o tigaie turnăm uleiul de orez, iar când acesta este încins punem conopida dată prin aluat. Puteți presăra pe deasupra semințe de susan. Prăjim rapid pe toate părțile până când se rumenește.

Sunt foarte sigur că o să vă placă această rețetă, așa că vă invit să îmi scrieți în comentarii părerile voastre.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.