SUPĂ DE PUI CU GĂLUȘTE
Dragi bucătărași trăsniți, tare mult îmi place supa cu găluște. Îmi aduce aminte cu drag de perioada copilăriei la bunici. Iata reteta!
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 1 pui mic
- 2 ardei
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 rădăcină ţelină
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1-2 ardei
- 2 cartofi
- 1 ardei capia sau un gogoșar
- sare
- piper boabe și măcinat
- 2-3 lingurite ulei de floarea-soarelui
- 2 căţei usturoi
- 1 legatura pătrunjel
Pentru găluști
- 2 ouă
- 5 linguri griș
- cimbru uscat
MOD DE PREPARARE :
Spălăm puiul, porționăm și punem la fiert. Între timp curățăm și spălăm legumele și le adăugăm în apa în care se fierbe puiul, cu excepția ardeiului capia și a cartofilor. Adăugăm cățeii de usturoi și câteva boabe de piper și lăsăm la foc mediu.Batem ouălele , adăugăm sare, cimbru, piper și grișul.
Se verifică dacă s-au fiert zarzavaturile și carnea de pui, le scoatem din supă și le lăsăm la răcorit câteva minute. Desfacem puiul și alegem doar pieptul de pui. Tăiem cubulețe și punem în supă împreună cu morcovii tăiați rondele .Se fac găluștele și mai lăsăm la clocotit încă 10 minute. Potrivim cu sare și piper și servim ornată cu pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!