TOCĂNIȚĂ DE ROȘII CU MUȘCHIULEȚ DE PORC

Dragi bucătărași trăsniți, tocănița este o mâncare preferată de români datorită gustului bun. Este ideală pentru un prânz consistent în familie.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 2 bucăți mușchiuleț de porc
  • 1 morcov
  • 6 roșii mari, decojite și fără semințe
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de mărar

MOD DE PREPARARE :

Tăiem mușchiul de porc felii potrivite, iar într-o cratiță încingem uleiul, adăugăm carnea și o prăjim câteva minute până începe să se rumenească ușor.

Scoatem carnea din cratiță și punem pe o farfurie acoperită să se mențina caldă, iar în grăsimea rămasă adăugăm legumele- ceapa, morcovul și păstârnacul tocate mărunt și se călesc aproximativ 8-10 minute, la foc mediu. Adăugăm roșiile tăiate felii , 100 ml apă caldă și lăsăm să fiarbă înăbușit aproximativ 5 minute. Adăugăm carnea, sarea, piperul și continuăm fierberea cu capac pentru încă 20 de minute la foc mic.

La final adăugăm mărarul mărunțit și amestecâm.

Mi-au ieșit 4 porții din ingredientele pe care le-am folosit.

Este delicios și carnea este foarte fragedă, vă îndemn să încercați și voi rețeta și să îmi scrieți părerea în comentarii.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.