TOCĂNIȚĂ DE ROȘII CU MUȘCHIULEȚ DE PORC
Dragi bucătărași trăsniți, tocănița este o mâncare preferată de români datorită gustului bun. Este ideală pentru un prânz consistent în familie.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 2 bucăți mușchiuleț de porc
- 1 morcov
- 6 roșii mari, decojite și fără semințe
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 5 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 legătură de mărar
MOD DE PREPARARE :
Tăiem mușchiul de porc felii potrivite, iar într-o cratiță încingem uleiul, adăugăm carnea și o prăjim câteva minute până începe să se rumenească ușor.
Scoatem carnea din cratiță și punem pe o farfurie acoperită să se mențina caldă, iar în grăsimea rămasă adăugăm legumele- ceapa, morcovul și păstârnacul tocate mărunt și se călesc aproximativ 8-10 minute, la foc mediu. Adăugăm roșiile tăiate felii , 100 ml apă caldă și lăsăm să fiarbă înăbușit aproximativ 5 minute. Adăugăm carnea, sarea, piperul și continuăm fierberea cu capac pentru încă 20 de minute la foc mic.
La final adăugăm mărarul mărunțit și amestecâm.
Mi-au ieșit 4 porții din ingredientele pe care le-am folosit.
Este delicios și carnea este foarte fragedă, vă îndemn să încercați și voi rețeta și să îmi scrieți părerea în comentarii.
Poftă bună!