Dragi bucătărași trăsniți, se apropie Halloween-ul. Specific acestei sarbatori este dovleacul. Iată o rețetă italienească foarte gustoasă.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1 ½ cana făină
  •  1 ½ lingurițe praf de copt
  •  ½ linguriță sare fină
  •  ½ scorțișoară
  •  1/8 nucșoară
  •  2250 grame ricotta
  •  ½ cană piure de dovleac copt
  •  2 linguri piure de dovleac copt
  •  ¼ cană zahăr
  •  2 ouă mari
  •  1 linguriță extract de vanilie
  •  Ulei de rapiță pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:

Amestecăm făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara. Într-un bol amestecăm bine piureul de dovleac cu ricotta , zahărul, ouălele și vanilia. Turnăm acest amestec cu mixtură de făină și amestecăm bine totul până când devine moale. Încingem uleiul într-o tigaie adâncă. Cu o lingură turnăm aluatul în tigaie și ne ajutăm de o a doua lingură pentru a dezlipi aluatul de prima lingură. Prăjim zeppolele pe fiecare parte câte un minut. Le scoatem pe un șervețel și le lăsăm să se racească.

Cum dovleacul este vedeta acestui sezon trebuie să profităm din plin de el și să il folosim în cât mai multe preparate.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.