MUSACA DE CARTOFI
Dragi bucătărași trăsniți, musacaua de cartofi este populară și iubită de români, o știu de încă din copilărie de când o pregătea bunica.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 600 g de cartofi
- 400 g de carne tocată
- 100 g unt
- 100 ml de lapte
- 100 ml suc de roși
- 2 cepe
- ulei de măsline
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE :
Curățăm cartofii, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert. După ce au fiert îi frecăm cu unt, lapte și adăugăm sare după gust. Curățăm cepele și se toacă mărunt. Încingem 3 linguri de ulei , prăjim ceapa 1 minut și adăugăm carnea tocată.Punem sare, piper, turnăm sucul de roșii și lăsăm la foc mic până scade. Ungem o tavă întinsă și punem jumătate din cantitatea de piure și nivelăm pe suprafața tăvii. Punem toată cantitatea de carne tocată și întindem pe toată foaia de piure. Acoperim cu restul piureului si adăugăm pe deasupra un ou bătut și băgăm la cuptor aproximativ 30 de minute.
Poftă bună, bucătărași!