TERINĂ CU SPANAC ȘI BRÂNZĂ

Dragi bucătărași trăsniți, astazi vă prezint o reteta de spanac mai speciala. Spanacul este o leguma sanatoasa foarte bogata in fier.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1lingură de ulei de măsline
- 2 fire de praz
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 500 g spanac
- 1 cană lapte integral
- 2 ardei grași roșii
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță boia de ardei
- 3-4 lingurițe piper negru
- 1 cană mozzarella
- 5 ouă mari

MOD DE PREPARARE:
Încingem cuptorul la 175 de grade Celsius, ungem tava de cozonac de 23x13cm cu puțin ulei și după tapetăm tava cu hârtie de copt. Într-o tigaie mare de teflon, încingem uleiul la foc potrivit , adăugăm prazul tăiat în bucățele de aproximativ 1 cm și usturoiul. Călim 7 minute, până se înmoaie și punem într-un castron. Curățăm și spălăm spanacul, dar lăsând puțină apă pe frunze. Punem în aceeași tigaie, la foc potrivit. Acoperim și se lasă la călit aproximativ 2 minute, apoi punem în castron.
Mixăm amestecul de praz și spanac într-un robot de bucătărie împreuna cu 1/4 cană de lapte , până obținem un amestec omogen. Punem din nou în castron, adăugăm ardeii tăiați bucățele mici , sarea, boia de ardei, piper negru și mozzarella. Într-un alt castron batem ouăle cu 3/4 cană de lapte și adaugăm peste amestecul de spanac. Amestecăm totul și turnăm în tava de cozonac. Băgăm la cuptor timp de o oră.
Terina de spanac poate fi servită ca antre sau fel principal, alături de saleuri sau de felii de paine franțuzeasca.
Poftă bună!