TERINĂ CU SPANAC ȘI BRÂNZĂ

Dragi bucătărași trăsniți, astazi vă prezint o reteta de spanac mai speciala. Spanacul este o leguma sanatoasa foarte bogata in fier.

INGREDIENTE UTILIZATE:

  • 1lingură de ulei de măsline
  • 2 fire de praz
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 500 g spanac
  • 1 cană lapte integral
  • 2 ardei grași roșii
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 3-4 lingurițe piper negru
  • 1 cană mozzarella
  • 5 ouă mari

MOD DE PREPARARE:

Încingem cuptorul la 175 de grade Celsius, ungem tava de cozonac de 23x13cm cu puțin ulei și după tapetăm tava cu hârtie de copt. Într-o tigaie mare de teflon, încingem uleiul la foc potrivit , adăugăm prazul tăiat în bucățele de aproximativ 1 cm și usturoiul. Călim 7 minute, până se înmoaie și punem într-un castron. Curățăm și spălăm spanacul, dar lăsând puțină apă pe frunze. Punem în aceeași tigaie, la foc potrivit. Acoperim și se lasă la călit aproximativ 2 minute, apoi punem în castron.

Mixăm amestecul de praz și spanac într-un robot de bucătărie împreuna cu 1/4 cană de lapte , până obținem un amestec omogen. Punem din nou în castron, adăugăm ardeii tăiați bucățele mici , sarea, boia de ardei, piper negru și mozzarella. Într-un alt castron batem ouăle cu 3/4 cană de lapte și adaugăm peste amestecul de spanac. Amestecăm totul și turnăm în tava de cozonac. Băgăm la cuptor timp de o oră.

Terina de spanac poate fi servită ca antre sau fel principal, alături de saleuri sau de felii de paine franțuzeasca.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.