SUPĂ CREMĂ DE ROȘII
Dragi bucătărași trăsniți, roșiile le putem folosi într-o varietate de rețete culinare, dar una dintre preferatele mele este supa cremă de roșii.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 2 cepe mici
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 ardei gras roșu
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- sare
- 2-3 lingurite ulei de măsline
- 2-3 căţei de usturoi
- 500 g roşii sau suc de roşii
- pentru crutoane:
- 4 felii de pâine
- usturoi pudră
- ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
Spălăm, tăiem și punem la călit toate legumele în uleiul de măsline. Adăugăm apă până acoperim toate legumele și punem la fiert cu capac. Adăugăm sare după gust și pregătim între timp roșiile. Le opărim, le decojim și le zdrobim cu mixerul vertical. Verificăm cu o furculiță dacă s-au fiert toate legumele, iar dacă s-au fiert scoatem o parte din zeama în care s-au fiert și adăugăm suc de roșii și punem din nou la fiert. Lăsăm la răcit puțin și după pasăm legumele. Potrivim cu sare și piper după gust și servim cu crutoane și pâine.
Pentru crutoane folosim pâine pe care o tăiem cubulețe cât mai mici, le așezăm într-o tavă pe hârtie de copt, stropim cu ulei de măsline și condimentăm cu usturoi pudră. Introducem în cuptorul încins, la foc mediu timp de 15 minute.
Poftă bună!