CONOPIDĂ LA CUPTOR
Dragi bucătărași trăsniți, vă propun o rețetă simplă de conopidă la cuptor. Chiar și celor care nu se înțeleg bine cu această legumă o să le placă această rețetă, garantat. O puteți mânca simplă sau ca garnitură lângă o friptură delicioasă. Eu am mâncat cu cotlet de porc.
INGREDIENTE UTILIZATE:
- 1 conopidă medie
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură curry
- 1 lingură suc lămâie
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță paprika picantă
- 1/4 linguriță piper proaspăt măcinat
MOD DE PREPARARE:
Curățăm conopida și o desfacem în buchețele mici. Le spălăm și le ștergem foarte bine. Amestecăm uleiul, curry, sucul de lămâie, sarea, paprika și piperul. Punem conopida în vasul cu sosul și amestecăm cu grijă până când acoperim totul cu amestecul.
Așezăm conopida într-un singur strat, în tava de cuptor cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
De obicei le mănânc calde, dar sunt foarte bune și reci.
Poftă bună!