SUPĂ CREMĂ DE SFECLĂ ROȘIE
Dragi bucătărași trăsniți, sfecla roșie este foarte bună și sănătoasă, nu doar ca salata, ci si ca supa.
Iata reteta:
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 2-3 bucăți mici de sfeclă rotundă (cam 300 – 400 de grame)
- 2-3 cartofi
- 1 ceapă mică
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- sare si piper
- arpagic
MOD DE PREPARARE :
Curățăm sfecla și cartofii și tăiem bucăți iar ceapa se toacă mărunt. Călim ceapa în uleiul de măsline, la foc potrivit. Când ceapa devine sticloasă, adăugăm în oala cu bucățile de cartofi și sfeclă, se adaugă apă cât să acopere legumele și se lasă totul la fiert.
Când legumele au fiert, adăugăm sare, piper și lăsăm la răcit. Strecurăm legumele și se dau prin blender cu 1-2 polonice de zeamă. Dacă supa iese prea groasă, mai adăugăm zeamă până ajungem la consistența dorită.
Servim supa cremă de sfeclă cu arpagic și crutoane.
Poftă bună!