RONDELE DE CARTOFI CU PARMEZAN

Dragi bucătărași trăsniți, știm că toată lumea iubește cartofii nu numai pentru gust, ci și pentru ușurința cu care se fac. Eu nu am vrut să mănânc azi carne așa că am făcut cartofi cu parmezan.

INGREDIENTE UTILIZATE :

  • 75 grame de unt topit
  •  55 grame de făină 
  • 55 grame de parmezan ras 
  • Sare și piper după gust 
  • 6 cartofi medii, fiecare tăiat în 4 runde pe lung
  •  condimente italienești

MOD DE PREPARARE :

Punem untul topit într-o tavă. Într-o pungă de plastic amestecăm făina cu parmezanul și piperul, apoi punem cartofii în pungă și agităm până când cartofii sunt acoperiți complet cu amestec.

Scoatem cartofii și îi așezăm într-o tavă pe un singur strat. Punem tava în cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Întoarcem feliile de cartofi, mai presărăm din nou condimente și punem la cuptor pentru încă 30 de minute până se rumenesc.

Eu i-am făcut cu unt, dar daca țineți post puneți în loc de unt, ulei.

Eu îi mănânc fără carne, dar pot fi folosiți și pe post de garnitură.

Poftă bună, bucătărași!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.