ZACUSCĂ DE GOGONELE ȘI MOROCOVI
Dragi bucătărași trăsniți, toate gospodinele fac zacusca clasică de vinete sau ghebe, dar ați încercat zacusca de gogonele cu morcovi? Vă asigur că e foarte gustoasă și merită încercată.
INGREDIENTE UTILIZATE :
- 3kg de gogonele verzi
- 1kg de ceapă
- 14 ardei grași roșii
- 15 gogoșari
- 1kg de morcovi
- 500ml de muștar
- 200g de sare
- 1/2 pahar de zahăr
- foi de dafin
- piper
- 250ml de oțet
- apă
MOD DE PREPARARE :
Curățăm toate legumele, dăm morcovii prin răzătoare, tocăm ceapa mărunt, iar restul legumelor le tăiem cuburi. Presărăm sare peste legume, amestecăm și le lăsăm așa până a doua zi, când le strecurăm, le punem la fiert cu apă, oțet, zahăr și condimente după gust. Fierbem compoziția până scade, apoi o lăsăm să se răcească.
Între timp încorporăm treptat uleiul în muștar, ca la maioneză și amestecăm muștarul cu legumele răcite.
Punem zacusca în borcanele curate și uscate, pe care le legăm cu celofan sau le capsăm și sterilizăm timp de câteva ore. Lăsăm borcanele la răcit, apoi le depozităm în cămară.
Puteți steriliza zacusca în borcanele descoperite, până când acestea prind puțină pojghiță deasupra, apoi le fixăm capacele sau le legăm cu celofan dublu și continuăm sterilizarea. Astfel se vor păstra un timp mai îndelungat. fără să mucegăiască.
Poftă bună!